Центърът за компетентност по квантова комуникация, начело с доцент Лъчезар Георгиев ще се включи в инициативата HELLO SPACE | BULGARIA CALLING със специални демонстрации на най-новите достижения в сферата на квантовите технологии.

Второ издание на HELLO SPACE | BULGARIA CALLING предстои да се проведена на 13 септември в София Тех Парк като съвместна инициатива на КВАЗАР и Българския Атлантически Клуб, със специалната подкрепата на посолството на САЩ в България.

Тази година сме готови да летим още по-високо, да се гмурнем по-дълбоко и да изкачим нови върхове, достигайки заедно до най-горещите и най-студените места на Земята.

Виртуална разходеха в ЦЕРН, разговор на живо с Ана Фишер- астронавт на НАСА и първата майка в космоса, демонстрация на базисна телепортация, специално авиошоу на българските военновъздушни сили и много други интерактивни работилници и вдъхновяващи презентации очакват участниците в събитието.

Нашата цел е проста: искаме да разпалим любопитството на младите хора в България, искаме да ги вдъхновим да мечтаят и да се докоснат до науката! По-важното е, че искаме да им дадем инструментите, които биха им помогнали да постигнат мечтите си и да развиват успешна кариера в STEAM Науките.

Очакваме Ви с нетърпение на 13 септември в София Тех Парк!

https://www.hello-space.eu/

By quasar