Ръководителите на Център за компетентност КВАЗАР бяха сред официалните гости на събитието

С тържествена церемония днес, 18.04.2023 г. беше отпразнувана сто и единадесетата годишнината от създаването на най старата военно-образователна институция на България.

Парадът по отбелязване на годишнината се проведе под ръководството на Началника на отбраната на Р България- Адмирал Емил Ефтимов. На събитието присъстваха зам.-министъра на отбраната г-жа Теодора Генчовска, Началника на Академията генерал-майор Тодор Дочев, съветници на президента по сигурност и отбрана, както и множество висши военни офицери от страната и чужбина, посланици, военни аташета, представители на научната общност и др.

Ръководителите на Института по роботика при Българска академия на науките и на Център за компетентност КВАЗАР отправиха най-сърдечни поздравления по случай 111-тата годишнина с пожелание за съхранение и развитие на традициите и ценностите на българското военно дело, както и за бъдещи модерни научни постижения в областта.

През изминалата 2022 година Център за компетентност КВАЗАР и Военна Академия „Георги Стойков Раковски“ подписаха Меморандум за съвместни научно-изследователски дейности в сферата на киберсигурността, управлението на риска и интелигентните системи за сигурност.

By quasar