В периода 24 – 26 Април 2020 г. Център за компетентност КВАЗАР взе участие в организирания от Европейската комисия Пан-европейски хакатон #EuvsVirus.

Екипът на Центъра участва като „Отбор QUASAR” и представи част от своите идеите в подкрепа на борбата срещу разпространението на пандемията COVID-19.

Координатор на отбора беше един от младите иноватори в КВАЗАР, г-н  Кристиян Христов. В рамките на събитието Отбор QUASAR представи своята идея за разработване на Глобален информационен терминал, базиран на иновативна, високотехнологична информационно-комуникационна система, като част от темата на Хакатона “Real time communication & prevention”

Първият Пан-европейски хакатон #EuvsVirus се организира под патронажа на г-жа Мария Габриел – комисар по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. В него се включиха участници от целия Европейски съюз, включително над 20 000 програмисти, инженери и специалисти в различни сфери. Бяха подадени рекордни 2 159 решения на различни аспекти на COVID-19  в шестте тематични области на хакатона. Най-добрите участници ще имат възможност да се присъединят към платформата на Европейския иновационен съвет, която ще превърне идеите им в реалност.

By quasar